Wie zijn wij

Wij willen de overlevingskans bij een hartstilstand vergroten. Dat is het doel van Stichting Kies voor Leven. Door binnen 6 minuten te helpen, kan de overlevingskans bij een hartstilstand oplopen tot 50 à 70 procent.

Toon HermsenOprichter/voorzitter
Diana GutteBestuurslid
Diny KorteSecretaris/penningmeester

Ons Comité van Aanbeveling

Liane den HaanDirecteur ANBO

Liane den Haan (1967) trad in 2005 aan als algemeen directeur bij ANBO. Onder haar verantwoordelijkheid is ANBO een zichtbare speler geworden.

Hans StamOud-directeur Hartstichting

Hans was van 2006 tot 2013 directeur van de Nederlandse Hartstichting. Hij benoemde Toon Hermsen in 2013 tot Ambassadeur van de Hartstichting.

Ton GorgelsProfessor Cardiologie

Ton Gorgels is hoogleraar transmurale cardiologie. Hij zet zich sinds vele jaren in voor de aanpak van plotselinge hartstilstand buiten het ziekenhuis.

Jordan van BergenDirecteur Geefgratis

Zamel via Geef.nl geld in voor jezelf, een ander of een goed doel. Er is al meer dan 12 miljoen euro ingezameld.

Bettina HeeferInitiatiefnemer Hart4ALL

Hart4ALL is een initiatief van Bettina Heefer waarbij de burgerhulpverleners in contact kunnen komen met het slachtoffer of nabestaanden.

Janneke WittekoekDirecteur HeartLife Klinieken

Cardiologe dr. Janneke Wittekoek is specialiste op het gebied van vrouwen en hart- en vaatziekten. Ze werkt nauw samen met andere specialisten.

Toekomst

Hartstilstand

Bij een plotselinge hartstilstand valt ineens de hartslag weg en treedt verlies van bewustzijn op, omdat het hart er niet meer in slaagt bloed naar het lichaam en de hersenen te pompen

Het verschijnsel is meestal het gevolg van levensbedreigende afwijkingen in het elektrische systeem van het hart (aritmieën). De enige effectieve behandeling van een plotselinge hartstilstand is defibrillatie

Onze Missie

Stichting Kies voor Leven is een ideële organisatie, die zonder winstoogmerk werkt.

Als AED-pionier houden wij ons al sinds 2002 op kosteloze manier bezig met het op landelijk niveau enthousiasmeren van mensen om in hun eigen regio zes minuten plekken te creëren zodat bij een hartstilstand 112 direct gebeld wordt, iemand direct start met reanimeren en het hart binnen zes minuten een eerste schok met een AED krijgt.

Hoe verder

Stichting Kies voor Leven is na de overdracht van het stokje aan de Hartstichting verder gegaan met het uitdragen van haar missie. Toon Hermsen heeft zich als Ambassadeur van de Hartstichting via het verzorgen van lezingen blijvend ingezet om hartveilige 6-minutenzones te creëren.

Daarnaast willen wij de Nederlandse bevolking opmerkzaam maken op het grote belang van Reanimatie- en AED opleidingen.